Learn Astrology

A course that makes you a practising Astrologer

The one-year syllabus comprises of 3 courses

2-class free introduction starts on March 20 2022

Course Sample Videos

Hemant Kathuria, a practicing Astrologer, IIT Delhi alumnus.

An intensive 'weekends-only' course that starts with fundamentals and takes you upwards to analysing life unfoldment (predictive aspects). The syllabus is designed to make you a first-stage practicing vedic astrologer (Jyotishi) in one year.

My story of becoming an astrologer is here

Course Structure

Star
AEnB2Ur5juO1svp3OGX2fnqA1bsA2TWa04sgeF-7
Smiley

Participant's Feedback

Student

Prateek, Professional

Prateek_edited.jpg

Honestly the biggest change is in the approach, the context, the story. Previously I used to open a chart, gaze at it blankly, make some half cooked deflated stories and give up. Now I feel I know something and can confidently say a few things. Something I would never have learnt by myself.

Female Student

Shilpi, Fashion Designer

Shilpi.jpg

I had little to no knowledge about astrology, and feel I have come a long way in last two months. The course was a transformational experience for me. The content was very crisp with lots of practical exercises involved, and you took that extra care to answer all the questions. 

Student on Mobile Phone

Zubin, Government

Screenshot from 2020-12-02 22-20-45.png

From ground zero to reach a level where now I can relate to principles and predictive aspects, it's a sea change. The content, structure, and time period are all good. The course has infused a certain kind of mental peace and confidence - very satisfying.

F.A.Q.

Q1. What is the objective of the courses?

Ans: To convert beginners into first-level practicing Vedic Astrologers (Jyotishis). The clear goal of the full one year syllabus is: to enable students analyse lives of family, friends, and distant strangers now and forever. And enable them to give basic astrology readings to anyone for a fee.  


 

Q2. Will I be able to become a top astrologer after finishing the course? 
 

Ans: You will become an astrologer who has the efficiency to pick charts, see what is happening, give predictions and suggest foundational remedies. Becoming a top level astrologer will require to further study for 10 years. I'm in my 8th year of practicing astrology and I study at my stage too. Adding other courses/knowledge to your repertoire will be much easier after completing my courses. 

 

Q3. Are there books to be studied?

Ans: I heavily rely on books & use various ones. Students are required to obtain a copy of the book 'Science of Light Volume 1'. It's a fantastic beginner's book written by my teacher Mr. Freedom Cole, and will be the principal course textbook.


Q4. What is different about your courses?

Ans: Astrology is a skill that comes by doing and practice. You will study pure Jyotish with me in a sports-like setting: making goals and completing them with lots of practice. I heavily orient my courses on three elements - rigour, love, and structure.


Q5. Are you a Jyotish Guru?

 

Ans: Being a true Jyotisa Guru is a big thing & requires decades of labour. While I've been trained by Gurus, I'm not one myself.

I like to call myself a coach.

I was a theatre director, wherein my students would often go on to win awards for the performances that I helped them craft. I use that energy in Jyotish world, as I've been given a knack by Universe to identify and tap thumbscrews of people I train.

So I will be teaching, charging, evaluating, celebrating while pushing you on the way. I will observe your moves and be denting your strokes to make sure 'you get it'. I will own your progress, and if you are not developing in the field at all (a rarity) then I may ask you to drop out with a fee refund.

I make the class lively and fun, because Jyotisha involves many technical concepts that can make the class atmosphere dry. Almost all of the students stick to the end and even crave for more lectures after the curriculum is finished. 
 

Q6. Are the courses pre-recorded or LIVE?

Ans: All the lectures will be on-line and LIVE. I don't think a beginner's course on Astrology can be taught by pre-recorded lectures as there are doubts and thinking locks that need a trained expert to release for every student. Batch size will be small.



Q7. If a student wants to develop further in the craft of predictions, what is the way ahead?

 

Ans: I have collaborations with my teachers. Those who want to train on deeper nuances, are encouraged to join my Gurus who are giants in the field. Students can choose the best course of action and I advise them based on their goals and temperaments. Two abodes where my past students have attended programs for more advanced training are: Science of Light and the Parashara Jyotish Course.


Q8. I can't afford your fee. Can I still join your courses?

Ans: Jyotisha is more than predictions, and is also a Vedanga. Those who are attracted to the subject are the lucky ones. I don't think I charge much but if you are deeply passionate about learning and yet can't afford the full fee: you can write to me and we can work something out if you impress me by your zest about the subject. 


Q9. Do I have to attend all LIVE classes? I want to attend the course, not sure about blocking every Sunday morning in my calendar for an year. 

 

Ans: If you can attend 70% classes LIVE, that is good enough. Rest you can catch up with recordings that I share promptly after every class. Some concepts are really tricky and requires solid work by the coach on the student's conceptual muscles. 
 

Q10. When is the next batch starting? How often do you start a new batch?

Ans: I usually begin a batch in Feb-Mar, I then train the batch intensively for an year. When a teacher teaches something, he himself goes through rhythms and inner growth. When a student starts, a part of me starts too. When a student blossoms in the end, a part of me blossoms too.

 

I have not, so far, enrolled new batches in the mid of the year because that disrupts my own internal power.  If I do decide to begin new batches in the interim of the year, I will publish here. 

 
Image by Jasper Boer
Image by Adrian Deweerdt

I want to join the free 2-class LIVE
introduction. Sign me up!

2-class free introduction starts on March 20 2022

Thanks for submitting!

or, write to info@intelastro.com for joining the courses.